Jeftini spin župskog HDZ-a oko trase brze ceste

„Simpatično” prozirna objava Općinskog odbora HDZ-a Župe dubrovačke, kojom pokušava umanjiti političku štetu narodne pobune u Župi, je zapravo samo jeftin trik. Dok se s jedne strane odriču Silvia Nardellija i njegove nepopustljivosti oko trase kroz župsko polje, s druge strane spominju samo premještanje trase poviše Postranja. Niti riječi o tunelima gdje god je moguće, tamo gdje nije samo vijadukt a ne nasip, ne tri čvorišta nego jedno na nenaseljenoj padini Malaštice. Niti riječi o spašavanju izvora vode, kulturnih dobara, krajobraza itd. Niti riječi o uključivanju domaćih ljudi u izradi buduće Studije.

Sve što žele spasiti je rezultat sljedećih izbora, i ništa više. Njih ne zanimaju izvori vode nego moći, ne kulturna dobra nego politička „dobra”, ne krajobraz nego bezobzirna politika koju su i do sada dosljedno provodili.

Zato će bez problema žrtvovati i Nardellija, kao što su nedavno s lakoćom žrtvovali Kleškovića.

Svi oni koji su do sada padali na prevaru „državotvorne stranke” valjda su se barem sada probudili i shvatili da državotvornost nema ni imena ni naljepnice. Jednostavno, ili je u nama ili nije.

Odgovori