Još jedna opozicija načelniku, njegova matična stranka!

Sa zadovoljstvom prenosim priopćenje Općinskog odbora HDZ-a Župe dubrovačke koji je, tako se barem čini, odlučio stati na stranu Župljana. Je li tome zaista tako vidjeti ćemo na sjednici Općinskog vijeća Općine koja je sazvana za četvrtak 14. rujna s početkom u 19.00 sati u vijećnici Općine.

Općinski odbor HDZ-a Župa dubrovačka održao je u četvrtak sjednicu, a povodom provedbe postupka javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš trase brze ceste Grad Dubrovnik – zračna luka. Donijeli su sljedeće zaključke.

HDZ Župa dubrovačka je od svog osnutka uvijek zastupao interese Župe dubrovačke i njezinih stanovnika, te je sve svoje odluke donosio u skladu s pravnim procedurama utemeljenim na zakonima RH. Stoga ne prihvaćamo nametanje bilo kakvih rješenja koja izlaze izvan tih okvira, a koja služe isključivo u dnevno-političke svrhe.

U kontekstu odabira trase brze ceste HDZ Župa dubrovačka se zalaže za trasu koja će Župi dubrovačkoj olakšati život i riješiti gorući problem prometnog opterećenja uz nanošenje najmanje štete u svakom pogledu, a koja će ujedno omogućiti razvoj Župe u budućnosti. Od samih početaka razmišljanja o trasi brze ceste, uvijek je to bila trasa iznad svih naseljenih mjesta u Župi dubrovačkoj.

Izradom studije izvedivosti, investitor izgradnje brze ceste, Hrvatske ceste d.d., premda o tome HDZ Župe dubrovačke nije imao priliku donijeti svoje zaključke, odabrao je na temelju svih pokazatelja iz studije, drugu varijantu ispod naselja Postranja kao bolju, te su nakon toga dali u izradu studiju utjecaja na okoliš koja je u ovom trenutku predmet javne rasprave.

HDZ Župa dubrovačka ima značajnih primjedbi na studiju utjecaja na okoliš, kao i na tehnička rješenja predložene donje trase, te će iste putem Zaključka općinskog Vijeća uputiti izrađivaču studije i investitoru na korekcije.

HDZ Župa dubrovačka će putem Zaključka općinskog Vijeća zatražiti od investitora brze ceste izradu idejnog rješenja, detaljne vizualizacije te dopune studije utjecaja na okoliš i za dionicu – varijante V2 („gornja“ varijanta iznad Postranja) kroz područje općine Župa dubrovačka.

U slučaju izmjene bilo koje dionice predložene trase (Osojnik – Zračna luka) zahtjevamo ponovnu analizu cijele trase kroz studiju izvedivosti kao i studiju utjecaja na okoliš, kako bi se odabralo najbolje rješenje za stanovništvo, prostor i okoliš Župe dubrovačke.

                                                                                                          OO HDZ-a

                                                                                                      Župa dubrovačka

2 Comments on “Još jedna opozicija načelniku, njegova matična stranka!”

  1. Vlastita stranka mu je oporba -> bivši načelnik? (prije izbora, da je demokracije)

Odgovori