Iživljavanje nad ležećim policajcima

Već duže vrijeme, naročito kada prođem pokraj stare škole, primijetim kako je većina uspornika prometa („ležećih policajaca”), „lijepo” izrezana da nekome ne bi stradale gume ili amortizeri. Normalnom čovjeku ne treba tumačiti zašto je potrebno usporavati promet u naseljenim mjestima a naročito u blizini škola. Onima kojima je to jasno ne bi ni trebali „ležeći policajci” jer će oni usporiti zbog zdravog razuma, odnosno sigurnosti svih pješaka a naročito djece. Što reći onima kojima to nije jasno? Što reći onima kojima to nije jasno i još se usput potrude uništiti te „besmislene” zapreke koje, na koncu konca, ne služe ničemu nego da, eto, možda spase koji dječji život.?

Hoćemo li čekati mrtvo ili osakaćeno dijete da bi se napokon odlučili riješiti ovaj problem? Ako se mene pita, ja bih to ipak napravio prije.

Prepuštam vas fotografijama iživljavanja nad „ležećim policajcima” u Postranju, Mandaljeni i oko stare škole. Svaki daljnji komentar je suvišan.

3 Comments on “Iživljavanje nad ležećim policajcima”

  1. Ali što je previše, previše je. Koliko ih je od škole do crkve u Mandaljeni?

  2. Shvaćam da zadnja rečenica “svaki daljnji komentar je suvišan” ima drugi smisao. E pa evo suvišnog komentara. Osim uspornika ispred stare i nove škole ne vidim drugo mjesto u Župi gdje su uspornici potrebni, a onaj koji ih je postavio treba ih održavati. Od ljeta 2022. gledamo ispred stare škole izrezane uspornike. Gdje je tu policija? Gdje je tu Općina? Zašto iz postojećih nepotrebnih uspornika ne uzmu segmente i ne poprave bar one pred školom? Druga je priča što bi mnogi voljeli vidjeti zahtjeve Općine i suglasnost policije o postavljanju uspornika po cijeloj Župi. Sumnjam da su ih prvi tražili a potonji odobravali. Ako, ne daj Bože, neko dijete tu nastrada onda će krenuti medijska hajka zašto se nije ovo, zašto se nije ono. Kao što od jučer gledamo kako se pravnica HEP-a ništa ne sjeća oko tragedije u hidroelektrani Plat.

    1. Uspornici ne bi bili potrebni nigdje, da je pameti. Tamo gdje sam ih vidio, u Postranju i Mandaljeni, su potrebni jer očito frustrirani pojedinci daju oduška hormonalnim olujama koje ne uspijevaju drukčije smiriti :).

Odgovori