Estetika bagera na Trapitu

Nedavno sam prošetao po Trapitu, do početka gradilišta groblja, i s nevjericom primijetio kako su “riješene” grane stabala koje su se usudile izrasti na trasi nove makadamske ceste. Nijesmo zaludu u župkin košić stavili bager kada smo smišljali najbolji simbol naše stranice. Prema onome što sam vidio, nekome je očito bilo teško uzeti motornu pilu i odrezati grane iznad puta pa je to “elegantno” riješio s bagerom. Ali, u zemlji u kojoj nemamo osjećaja ni prema starima i nemoćnima, što možemo očekivati prema granama duba ili bora.

Međutim, naši starci, osim onih koji kopaju po kantama za smeće, su uglavnom skriveni od pogleda kurioznijeh turista. Što će se dogoditi kada neki stranac prošeta, kao i ja, i primijeti ovu nježnu „intervenciju u prostoru”?

Možda griješim, ali mislim da će društvene mreže gorjeti, pa ćemo doživjeti još jednu promociju našeg turizma: „Mala zemlja za velike bagere” ili „Mala zemlja za velike grane”. Mogli bi parafrazirati i naslov čuvenog filma: „No Country for Big Branches”.

Created by ImageGear, AccuSoft Corp.

Odgovori