Priopćenje: “Župka” je sigurna da Nardelli ima neki plan za ovaj mandat

U priopćenju za javnost “Župka ima poruku za načelnika općine:

Dragi načelniče, sigurni smo da imate neki plan, neku nit vodilju što raditi u ove četiri godine mandata. Ljubazno vas molimo, da taj plan stavite na papir i ako nije problem podijelite sa svojim sumještanima. Ne morate to napraviti jer smo mi to tražili, ali postoji Zakon u kojem stoji da bi vi trebali napraviti Provedbeni program. Autor zakona očito je smatrao da bi načelnici, gradonačelnici i župani, nakon što dobiju povjerenje birača, trebali u par rečenica opisati koje su im namjere i planovi u mandatu. Vjerojatno je taj isti autor zakona mislio da građani čiji vam je novac povjeren, zamislite, imaju pravo znati što mislite napraviti s njihovim soldima.

Možda je malo egzotičan zahtjev i zakon, ali ipak vas molimo da stavite taj plan na papir. Ako mogu vaši kolege iz Konavala, Dubrovačkog primorja i ostalih 554 grada i općine, sigurni smo da možete i vi. Iako vam je zakonski rok za izradu Provedbenog programa prošao sredinom listopada prošle godine.

Provedbeni program Općine je kratkoročni akt strateškog planiranja povezan s višegodišnjim proračunom kojeg općinski načelnik donosi u roku od 120 dana od dana stupanja na dužnost, a odnosi se na mandatno razdoblje te opisuje prioritetne mjere i aktivnosti za provedbu ciljeva iz povezanih, hijerarhijski viših akata strateškog planiranja od nacionalnog značaja i od značaja za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Provedbeni program kratkoročni je akt strateškog planiranja kojim se definiraju posebni ciljevi za provedbu strateških i posebnih ciljeva za daljnji razvoj Općine Župa dubrovačka u skladu s definiranim ciljevima Nacionalne razvojne strategije RH 2020-2030. Izvršno tijelo (načelnik) jedinice lokalne samouprave donosi provedbeni program najkasnije 120 dana od dana stupanja na dužnost (u slučaju načelnika Općine Župa dubrovačka to je 16.06.2021.).

One Comment on “Priopćenje: “Župka” je sigurna da Nardelli ima neki plan za ovaj mandat”

  1. Naturalo da ima plan: ultimi mu je mandat pred pensiju, mirita da ga provede u leru. U prijevodu: Don’t disturb!

Odgovori