Mlinarska robo-alka

Jučer se u Mlinima u organizaciji udruge Kurenat održala “Mlinarska robo-alka”. Ispred već dvije godine zatvorenog  tzv. hotela Mlini okupilo se četrdesetak mališana i njihovih roditelja koji su s oduševljenjem popratili ovaj događaj koji je uveličao zbivanja na području Mlina ali i Župe dubrovačke u cjelini.
Dio posjetitelja Morske tarace s koje su prije nekoliko dana odstranjeni stolovi i stolice, pratio je stojećki događaj koji se odvijao u blizini, a preostali dio je kibicirao bridžiste koji su igrali za jedinim stolom na taraci.
Tako je udruga Kurenat (kojoj idu sve pohvale za odličnu ideju) umjesto rock festivala Puntižela uvela robo-alku čime se ujedno pokazao pravi put u svijetlu budućnost osmišljavanja Župskog ljeta i ušteda u ispražnjenom općinskom proračunu.
Za nadati se kako će prestankom krize izazvane korona virusom u Mlinima zaživjeti i prava Mlinarska alka. Postoje svi uvjeti jer se na kamenoj livadi ispred tzv. hotela Mlini može istovariti 30-tak kamiona zemlje i to sve lijepo poravnati bagerima kojih u Župi ne nedostaje pa će judi štogod i zaradit. Umjesto konja alka bi se održala na tovarima kojih je u Župi iz dana u dan sve više.

Odgovori