Umiruća ljepotica pomaže bolesnoj Ivani

Ljetnikovac u Beterini, koji se malo po malo urušava, ipak nije pasivan i svojom povijesnom magijom čini dobro. Vedran Mezei je prepoznao čar naše povijesti, legendi i mitova te shvatio da ne moramo ići daleko da bi doživjeli snažne emocije. Njegova prekrasna knjiga „Treći ključ” svjedoči da nam nije neophodan „Games of Thrones” da bi nas osvojila dobra priča koja se čita u jednom dahu.

Vedran je već predstavio svoju knjigu prošle godine a ove, u suradnji s Općinom, Turističkom zajednicom i udrugom Kurenat, odlučuje pomoći našoj sumještanki Ivani Štajduhar koja se nalazi na liječenju.

“Tajne stare kuće u Beterini” naziv je događaja koji će se održati 8. i 9. srpnja s početkom u 19.30 sati na taraci ljetnikovca Bettera u Mlinima. Ulaz je besplatan uz prethodnu najavu uredu TZO Župa dubrovačka na telefon 020 486-254 ili osobno od 8 do 14 sati.

Na programu je:

  • Predavanje o ljetnikovcu Bettera
  • Promocija hrvatskog i engleskog izdanja knjige „Treći ključ“ čija se radnja velikim dijelom odvija na ovom povijesnom lokalitetu
  • Predstavljanje programa „Šetnje kroz povijest Mlina“ – organizirani obilasci lokacija sa zanimljivim pričama iz povijesti mjesta uz poseban naglasak na događaje, mjesta i osobe koji se spominju u knjizi „Treći ključ“
  • Glazba uživo: četvrtak Nevia Miloslavić – flauta, petak – klapa Subrenum
  • Degustacija vina vinarije Zoro.

Događaj je humanitarnog karaktera i kroz prodaju knjiga i dobrotvorne priloge skupljat će se novčana sredstva za Ivanu.

Odgovori