Prenosimo objavu stranke ŽUPKA!

Župska stranka – Je li ovo slika Župe koju i dalje želite gledati?

Kada je načelnik općine izjavio da Plan gospodarenja otpadom ne rješava ništa, nije ništa slagao, jer očito za njega ni plan ni zdrav razum ne predstavljaju relevantne čimbenike u donošenju odluka. Kako očekivati od stanovnika kulturu odvajanja otpada i brigu za svoje mjesto, kada sama Općina i njen načelnik dopuštaju ovakav nered i sami dopuštaju bacanje otpada u okoliš!?

Početkom mjeseca, konkretno 02.03. na lokalnoj televiziji načelnik je za odbačene kontejnere rekao kako su “na popravku” i da oni zapravo “više nisu tu”. Dvadeset dana nakon toga, dobili smo poruku od stanovnika Župe kako su ti kontejneri na istom mjestu. Naši su članovi provjerili točnost informacija i na lokaciji na Brgatu zatekli nered koji možete vidjeti na fotografijama.

Gosp. Antun Bašić je o svemu obavijestio komunalne redare, a kada nam se povratno jave s poduzetim mjerama, o svemu ćemo vas obavijestiti. Prije pedesetak godina, komunalni otpad se bacao na Dupcu u more. Nije to bilo prije 1000 godina i dobar dio generacije koja i danas živi u Župi se sjeća razbacanih saketa po Čibači i smeća u moru. Danas se nalazimo u situaciji u kojoj kao zajednica jednostavno moramo prestati skretati pogled od problema koji se godinama gomila.

Divlje deponije su prepreka daljnjem razvoju naše Župe. Divlje deponije aktualna vlast svojim neradom podržava, skriva se iza odgovornosti drugih institucija. Od takve uprave nema ništa i to valjda ne treba posebno naglašavati. Imali su vremena i novca nešto poduzeti, nisu napravili ništa. Mi nećemo napraviti nikakvo čudo, samo ćemo se držati pozitivnih zakona Republike Hrvatske. Prihvatit ćemo obaveze koje kao lokalna samouprava imamo kada je riječ o zaštiti okoliša i gospodarenju otpada. Spriječit ćemo daljnje korištenje divljih deponija i u suradnji sa stručnim službama naći najprikladnije rješenje za njihovo saniranje.

Odgovori