Nastavlja se zanimljiva prepiska Župke i HDZ-a

Poštovani gosp. Klešković,

zadovoljstvo mi je čuti da ste prihvatili naš zahtjev za poništavanje „Zaključka” o prodaji dijela čestice zemlje. Najprije, sretan sam zbog mještana čija su prava bila ugrožena donošenjem ovakve odluke Vijeća. Međutim, ozbiljno me brinu vaši stavovi i izjave, kako vas tako i načelnika općine na ovu temu. Bespredmetno je, kako navodite, raspravljati o ignoriranju jer vi konstantno ignorirate činjenice i interese naših sugrađana.

Deset dana smo čekali na vaš odgovor, a nakon što smo izašli u medije s obraćanjem, odgovorili ste u roku od tri sata. Dugo ste na funkcijama u Općini pa bi trebali znati da je rad Općine javan te da se o ovakvim i sličnim temama treba javno govoriti.

Odgovorno tvrdim: Da vijećnici ŽUPKE nisu o vašim namjerama obavijestili vlasnike susjednih parcela i javnost, ovaj „Zaključak“ se ne bi poništio. Nažalost, Zakoni RH su blagi prema tijelima lokalne samouprave, pa ne postoje dostojne sankcije za propuste koje vi često radite. Nakon „aneksa“ već izglasane točke sa sjednice vijeća iz prosinca, sad ste dopustili da se u Dnevni red uvrsti točka za koju niste prikupili ni osnovne podatke. Zašto? To sami znate.

„Izradu procjene i službeno utvrđivanje navedenih činjenica“ ste trebali napraviti prije nego što ste ovakav „Zaključak“ stavili na Dnevni red. To vam je valjda jasno. Također je zabrinjavajuće da je netko, jer iz vašega dopisa se ne može točno utvrditi tko, odlučio ne provesti odluku koju ste vi zajedno sa vijećnicima iz svojih redova usvojili na Vijeću.

Javnost zanima, a mi vas molimo da nam svima odgovorite, koja to tijela unutar Općine donose odluke o izvršavanju ili neizvršavanju odluka Općinskog vijeća?
Svojim postupcima i propustima nanosite štetu ugledu predstavničkog tijela Općine Župa dubrovačka, a posebno narušavate povjerenje naših sugrađana u rad Vijeća, odnosno Općine Župa dubrovačka.

S poštovanjem,
Antun Bašić
Predsjednik ŽUPKE

One Comment on “Nastavlja se zanimljiva prepiska Župke i HDZ-a”

  1. – “Koja to tijela unutar Općine donose odluke o izvršavanju ili neizvršavanju odluka Općinskog vijeća?”

    – HDZ vazda radi što hoće i kako hoće, uhitili ste ih u ofsajdu pa se sad veleumno vadu. Tijela su njima nebitna, služu im samo za figuru, Moglo bi finu tako da se vi krivi što remetite njihov blaženi mir i sveto pravo da činu što ih je volja.

Odgovori