Antun Bašić, “Župka”: Koliko košta javno dobro?

Nakon što smo 15. veljače uputili dopis svim vijećnicima Općinskog vijeća, kao i predsjedniku vijeća gosp. Lovorku Kleškoviću, kojim smo zatražili da se poništi „Zaključak“ o prodaji dijela puta u vlasništvu Općine, odgovor još uvijek nismo dobili.
Prošlo je točno 10 dana od kad smo uputili dopis, a od tada nismo ostvarili ni jedan kontakt, kako s vijećnicima vladajuće većine, tako ni s predsjednikom vijeća. Ne čudi nas što ignoriraju naše pozive, dopise i inicijative, ali nas ipak brine ignoriranje i zapostavljanje interesa građana Župe dubrovačke. Vijećnici vladajuće većine očito „sve znaju“ pa im nisu potrebne dodatne informacije, a predsjednik vijeća radi kako mu „šef“ naloži.
Koristim ovu priliku kako bih pozvao predsjednika vijeća gosp. Lovorka Kleškovića da barem jednom u svom mandatu zauzme vlastiti stav te da preuzme inicijativu i zaštiti interese svojih sugrađana, te da partijske interese ovaj put ostavi po strani.
Podsjetimo, na 29. sjednici Općinskog vijeća pod točkom 12. našao se “Zaključak” o prodaji dijela puta, koji je u općinskom vlasništvu, putem javnog natječaja i po najnižoj procijenjenoj cijeni. Navedeni “Zaključak” se našao na dnevnom redu inicijativom investitora koji na susjednoj parceli gradi svoj građevinski objekt. Isti zaključak načelnik je opravdavao argumentima kako se navedeni put ne koristi i kako Općina nema interesa isti zadržati. Međutim, nakon što su vijećnici ŽUPKE razgovarali s vlasnicima susjednih parcela, ispostavilo se kako se oni predmetnim putem koriste više od 40 godina te da su iznesene tvrdnje načelnika neutemeljene.

Odgovori