A gdje je tu Župa dubrovačka?

Ministar Oleg Butković potpisao je jučer u Stonu Ugovor za rekonstrukciju luke Ubli na otoku Lastovo kao i Sporazum o rekonstrukciji luke Cavtat ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna.

Tom je prigodom župan Nikola Dobroslavić objavio kako se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji  ulaže u projekte obnove i rekonstrukcije luka gotovo 700 milijuna kuna.

“Mi imamo osam, odnosno sa cavtatskom rivom sada ih je devet takvih projekata i u realizaciji su već Trpanj, Donje Čelo i Puntin, pred izborom izvođača radova su Polačište (?) i Vela Luka, a nakon današnjeg potpisa ide javna nabava za Uble. Preostaje nam Prigradica i Perna koja je pred građevinskom dozvolom. Vrijednost tih projekata je 700 milijuna kuna. Naši ljudi kažu kako je na naše područje zadnji ulagao Franjo Josip, a ovo sada to daleko nadmašuje. Zahvaljujem Ministarstvu, Vladi RH i našim saborskim zastupnicima posebice Branku Bačiću koji su na tome radili” – naglasio je župan Dobroslavić.

Lijepo! Gdje je stao Franjo Josip nastavila je Angela Merkel.

Treba dodati da je već ranije (7. siječnja 2021.)  Dubrovačko-neretvanska županija dodijelila 2 milijuna kuna za 14 jedinica lokalne samopurave u svrhu sufinanciranja projekata na pomorskom javnom dobru.

Županija je objavila da su jedinice lokalne samouprave koje su se javile na javni poziv gradovi Korčula i Opuzen, te općine Blato, Dubrovačko primorje, Janjina, Konavle, Lumbarda, Lastovo, Orebić, Slivno, Smokvica, Ston, Trpanj i Vela luka.

Zanimljivo, niti među onih 700 milijuna kuna kao niti među ovih skromnih 2 milijuna kuna nema jedne općine!

Pogodite koje?

“Svaka kap gasi” tumači stara poslovica. Da se naša općina javila na javni poziv Dubrovačko-neretvanske županije ne bi bila zaobiđena. Dobila bi bar 100-tinjak tisuća kn s kojim bi se iznosom, primjerice, mogla modernizirati dizalica i instalirati električno vitlo za podizanje i spuštanje brodica u Srebrenom.

Ovako vlasnici brodica po užarenom ljetnom suncu okreću vitlo 300 puta do željenog cilja.

O dobivanju sredstava iz kvote od 700 milijuna kuna za produžetak lukobrana u Srebrenome biti će rečeno nekom drugom prigodom.

Odgovori