10 ponata za udrugu mladih „Ponat”

Ponat po ponat…

U vremenima društvenih mreža, Netflix-a, Youporn-a itd. našla se grupa mladih entuzijasta iz Mlina koji su osjetili vrijednost druženja uživo. Uskoro će napuniti prvu godinu života ali su za jedno novorođenče vrlo aktivni. Organiziraju kvizove znanja (a čega drugo?), viktorijade, turnire nogo-tenisa, karaoke i PS FIFA turnire. Po adresi koju su prijavili izgleda da je društvo nekako vezano uz još jedan fenomen iz Mlina, V.K. Gusar, vaterpolski klub bez bazena. Definiraju i vrstu udruge pa jasno pišu: „Organizacija mladih” i „Poljoprivredna zadruga”. Prema tome se može naslutiti da će se aktivnost u dogledno vrijeme proširit’ i na ekološke sadnice kukumara, pomadora, tikvica, balančana i što već bude najbo’je išlo.

Na bogatoj Facebook stranici možete naći više korisnih informacija, pa tako preporučuju za prijevoz desetku iz Grada, Croatiu iz Zagreba, pedalin s Mjekare, pješke iz Catamarana. Zaboravili su samo autocestu iz Ploča i župsku zaobilaznicu za one koji će arivat s Osojnika.

Šalu na stranu, krasna je ovo vijest a posebno me veseli da sam u razgovoru s jednim od osnivača čuo da su osjetili vrijednost upoznavanja uživo i stvarnog druženja. Bravo i nemojte zaboravit i nas starije, recimo kviz u kojem ćemo pogađat mjesto i godinu rođenja, ime majke i slično, viktorijade s kolutom i „mišićima”, radionice kako se hoda sa štapom ili natjecanje ‘ko će izdržat 15 minuta bez zahoda (prva nagrada: guska).

Za one koji nemaju Facebook možete ih kontaktirati na e-mail umponat@gmail.com, a ako nemate ni e-mail ima čak i telefon 091 5490684.

Sretno mladići i đevojčice, osvježenje ste čak i u bogatom društvenom životu Župe dubrovačke.

Odgovori