Vrhunac karnevalskog slavlja u Župi

Sinoć je u organizaciji Turističke zajednice Karnevalske općine Župa ‘ko zna čija upriličeno svečano otvaranje Hotela Talambasador u Platu mješovitog investitora Grahokor iz Hrvatske i Sarmarizma Hostels Adriatics iz …???

Točno kako je 2016. godine najavljeno od managementa: “Sukladno planovima, početak gradnje očekujemo u drugoj polovini 2017., odnosno nakon što ishodimo potrebne dozvole. Završetak radova očekuje se početkom turističke sezone 2019., a realizacija cijelog projekta odvijat će se u nekoliko faza. U konačnici, osim 550 smještajnih jedinica, među kojima je i 61 tzv. swim up soba, u planu je da resort ima i pet restorana, kapaciteta nešto malo više od tisuću sjedećih mjesta, kao i osam barova, bazenski kompleks na više od dvije tisuće četvornih metara te wellness i spa centar, objekti za djecu, uključujući i jaslice, dvije manje trgovine, brojni sportski i drugi sadržaji”.

Hotel je u roku dovršen ali je nedostajalo preko 98% radne snage pa je iz tog razloga došlo do višemjesečnog kašnjenja svečanog otvaranja resorta.

U međuvremenu je turbo školovanjem osposobljeno 250 vrhunskih recepcionera, kuhara, konobara, mehaničara, električara i drugog osoblja. Najveće iznenađenje je kako su u samo nekoliko mjeseci bez poteškoća savladali po 2-3 strana jezika.

Ona 2% radne snage dolaze iz Župe ‘ko zna čije. U pravilu su svi direktori, šefovi recepcija, šefovi sala, šefovi kuhinja … i maseri.

Nažalost, svečanost otvaranja ovog velebnog turističkog resorta dogodila se usred župskih karnevalskih zbivanja pa je tako pala na margine nebrojenih istaknutih župskih događanja koja su zasjenila i prijenos karnevala iz Rio de Janeira.

Uprkos dosadnoj i neugodnoj gripi naš je načelnik smogao snage i skupa s predstavnicima vlasnika i investitora svečano pustio u rad novopečeni biser župskog turizma.
**********************
Ahhhh, taj karneval! Budi ti pametan pa znaj što je zahebancija a što nije!

Odgovori