Advent u Župi 2019.

Na internetu i prigodnim plakatima osvanula je informacija o prvom Adventu u Župi. Eppur si muove – promislih kopirajući uzvik dunda Galilea dok sam čitao članak jednog lokalnog “neovisnog” portala.

Došao je i dan otvaranja Adventa u Župi. Tijekom proteklog vikenda redali su se brojni nastupi različitih izvođača. Među prvima je zabilježen nastup načelnika i predsjednika TZ Silvia Nardelli koji je između ostalog rekao – “želim se zahvaliti našoj direktorici TZ koja je u svega nekoliko mjeseci na ovom mjestu, a pokazala je veliki entuzijazam”.

Ne samo entuzijazam, dodao bih, već i vrlo uočljive rezultate. Dugogodišnji nerad mogao se i morao odavna sankcionirati baš od čelnog čovjeka TZ općine Župa dubrovačka.

“Župa je odlučila kako je došlo vrijeme da i ona ima svoj blagdanski program i dobije svoj prvi Advent” – izjavila je poduzetna, a izgleda i vrlo sposobna, nova direktorica Turističkog ureda TZOŽD.

Na kratko se prisjetih prethodnih godina i “mrtvila” koje je vladalo prostorom kojim sada buja život, uzvicima razigrane djece, zvukovima glazbe uz koju ozarenih lica plešu ili cupkaju Župljani, Građani, Konavljani pa čak i gosti s dalekog istoka.
Prigodno okićeni borići, mirisi domaće hrane (uglavnom kobasice), svijetla bogato okićene pozornice i light-show.

Meštar tona Vjeko Zajec i njegov pomoćnik Lale brižno paze na balans tona legendarih pjesama grupa Queen, Pink Floyd, Atomsko sklonište i brojnih drugih u izvedbi kvalitetne dubrovačke rock-grupe Bjelouška.

Štipam se kako bi provjerio jel’ to možda sanjam?

Slušajući glazbu uz čašu pristojnoga vina i gledajući ljude oko sebe promislih’ – Eto, to je to! Resursi su tu, kadrovi koji znaju, hoće i mogu su tu, pa zašto im ne dati priliku i pružiti podršku. U interesu je svih nas. Počelo je s Adventom.

Odgovori