Koncert koji oduševljava i budi nadu

Sinoć je u crkvi Sv. Ilara u Mlinima u programu Župsko ljeto održan koncert u izvedbi mezzospranistice Janje Vuletić i komornog ansambla CAMERATA ART.

Publika je uživala u odabranom programu koji su izveli vrhunski glazbenici od kojih su dvoje iz Župe dubrovačke.

Nakon uvoda s Bachovim Siciliano pred publiku je stupila mezzosopranistica Janja Vuletić koja iza sebe ima prestižne nastupe u zemlji i inozemstvu. Mlada umjetnica plijeni pozornost i oduševljava svojim raskošnim glasom prepoznatljivim od samog početka svoje bogate karijere koja je u stalnom usponu.

Osobno bih izdvojio naslovnu ulogu u operi „Carmen“ u istoimenoj operi u Bordeauxu i u Deutsche Oper am Rhein u Düsseldorfu, te izvođenje Beethovenove 9te simfonije na ovogodišnjim Ljetnim igrama s orkestrom Državne opere donje Saske iz Hannovera.

Komorni ansambl CAMERATA ART djeluje već nekoliko godina s vrhunskim glazbenicima Iva Vukić – violina, Matija Novaković – fagot i Stefani Grbić – čembalo/klavir. Svi nadareni i do kraja profesionalni glazbenici svojom su razigranošću ostvarili vrhunski glazbeni ugođaj kako u samostalnim izvedbama tako i kao pratnja mezzosopranistici Janji Vuletić.

Pisca ovih redaka posebno je oduševila izvedba „I know that my Redeemer liveth“ iz oratorija „Messiah“ skladatelja Georg Friedrich Händela, te razigrana barokna Sonata for cembalo, violino, basso skladatelja Franz Xaver Richtera.

Možemo samo poželjeti ponovni susret s istim i sličnim umjetnicima i programima, pa se s vremenom u pristojno ispunjenoj crkvi Sv. Ilara u Mlinima neće čuti odobravanje (aplauz) između stavaka jer to umjetnicima remeti koncentraciju.

Odgovori