Escherichia coli odselila – posljedice ostaju

Župski iznajmljivači počeli su primati mailove slijedećeg ili sličnog sadržaja:

Pošiljatelj: +++++++++++@gmx.de> Germany

Primatelj: +++++++++++++@du.t-com.hr

Tema: Frage

Zaglavlja: Prikaži sva polja zaglavlja

Hallo liebe Familie +++++++++. Wir haben heute mit entsetzten in den Medien gelesen,dass rund um Dubrovnik,Mlini und am Strand Srebreno Badeverbot herrscht,wegen überhöhten Fäkalien-Werten! Wissen Sie da näheres? Weil eigentlich wollen wir schon einen Badeurlaub machen. Mit freundlichen Grüßen +++++++++ und +++++++++
Diese Nachricht wurde von meinem Android Mobiltelefon mit GMX Mail gesendet
———————————————————————————-
Pozdrav draga obitelji +++++++++. Danas u medijima s užasom čitamo da je na plažama Dubrovnik, Mlini i Srebreno zabranjeno kupanje zbog pretjeranih vrijednosti fekalija! Znate li više? Jer zapravo mi želimo napraviti odmor na plaži. S poštovanjem, +++++++++ i +++++++++
Ova je poruka poslana s mog mobilnog telefona sa sustavom Android pomoću GMX pošte

———————————————————————————-

Iznajmljivači najavljuju tužbe i naknadu štete ukoliko dođe do otkazivanja rezervacija. Na žalost, šteta koja je ovim “kratkotrajnim onečišćenjem” učinjena župskom ali i hrvatskom turizmu nemjerljiva je i ostaviti će nesagledive posljedice.

Iznenađuje ravnodušnost s kojom su se nadležne općinske službe suočile s ovim ekološkim debaklom. Nema slika Općinskih čelnika kako zabrinuto marširaju kroz Srebreno. Umjesto toga kratko priopćenje kako je od 28. lipnja opet sve u redu.

Kako je Escherichia coli stigla – nema objašnjenja. Da se u ovom jadu malo našalimo možda je došla poslušati Stefanovskog i co. na rock koncertu na Pontiželi, a njegova priča o pjesmi “Čista voda” izazvala je brojne podsmijehe na licima nazočne publike. Intanto, nakon rock koncerta nestala je i Escherichia. Župljani se nadaju da je produžila dalje prema Gradu poslušati Tom Jonesa.

Izgleda da je nama prešlo u naviku rješenje kao na slici 1 umjesto da se žurno pristupi studiji, planiranju i izradi financijske konstrukcije za izgradnju prečistača kako to i pristoji kulturnoj i turističkoj sredini.

Slika 1

Odgovori