Obračun za OK fotelju turističkog ureda TZOŽD

Iako kiša uporno pada po Župi diglo se nešto prašine zbog izbora novog direktora Turističkog ureda TZOŽD o kojemu gospođa Lidija Crnčević na stranicama portala Dubrovnik.net između ostaloga piše i slijedeće (citat):

“Kako je riječ o veoma važnoj funkciji u životu jedne lokalne zajednice oslonjene na isključivo turističku djelatnost kao što je Župa dubrovačka, nije nebitno tko će biti na čelu turističke zajednice ispred koje bi, na ovom području, trebalo zaista i početi nešto raditi”.

Eto, još je netko primijetio da se dugi niz godina tamo nije skoro pa ništa radilo osim investicija u građevinske radove i izrade internetskih programa, te tiskanje brošura i raznih promidžbenih materijala.

Glede izbora na mjesto direktora piscu ovog teksta nepoznatog mladog gospodina Antonia Vojvodića, mišljenja sam da to što je netko član HDZ-a i uz to je još i mlad nije smetnja da bude uspješan direktor Turističkog ureda. S druge pak strane lako je zaključiti tko je krivac ako su članovi Turističkog vijeća svjesno zaobišli uvjete natječaja kako bi pogodovali politički podobnijem kandidatu. Pa ni to nije neka novitat na „ovim prostorima“. Dapače, bilo bi čudo da nije tako.

Najvažnije je ipak da dolazi novi direktor jer, tko god to bude, nešto korisno će i napraviti.

Odgovori