Kako se u Župi kadrovira

(Preneseno iz Župa net – isječak razgovora s načelnikom Silvio Nardelli)

Počinje priču kako je 2009.g. na izborima za načelnika Općine trebalo birati i donačelnika. U to vrijeme predsjednik HDZ-a Župa vršio je pripremne radnje tko bi to mogao bit, raspitivao se po Župi i došao do spoznaje kako bi adekvatna osoba za to bio sadašnji donačelnik Mirko Maslać. Predsjednik HDZ-a u više navrata je tu ideju predlagao i Silviu, ali iz razgovora skonto Silvio da predsjednik ne zna tko je Mirko, nego samo po opisu drugih. Pošalje Silvio Lovorka Lučića da pođe ispred Mercatora i da pokuša naći nekoga velikoga jakoga mladića koji bi pristao doći u Općinu i predstavit se kao Mirko.

Našao Lovorko jednoga pomorca od dva metra i 120 kilograma, obrijane glave s bradom, tetoviranih ruka i naušnice na oba uha (k’o gusar). Doveo ga na upoznavanje s predsjednikom HDZ-a. Stisnuo mladić ruku predsjedniku i dobro ga prodrmo par minuta i predstavlja se Mirko Maslać, a on mu samo ponavlja “drago mi je, drago mi je”. Nakon par minuta neugodne situacije gleda ga pa mu kaže: “ako bi se slikali za plakat trebalo bi se drugačije obući.”, mladić odgovara: “naravno ovo sam sad samo u prolazu”. Nakon nekog vremena Silvio govori predsjedniku da je šala, da nije to Mirko, a on odgovara: “znao sam da je neka šala, a opet sam se zabrinuo što ako je pravi.”
***********

” … i došao do spoznaje kako bi adekvatna osoba za to bio sadašnji donačelnik Mirko Maslać. Predsjednik HDZ-a u više navrata je tu ideju predlagao i Silviu, ali iz razgovora skonto Silvio da predsjednik ne zna tko je Mirko … “

(izvučeno kao krunski dokaz kako se funkcije dobivaju temeljem rekla – kazala i s obveznom moralno-političkom podobnosti)

Odgovori