Advent u Župi

Upravo odgledah Dnevnik HTV-a u kojemu se prikazalo otvaranje ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, događaja i organizacije koja je Zagrebu donijela titulu najboljeg u Europi tri godine zaredom. Direktorica Turističkog ureda TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld s osmijehom na licu, tečnim tekstom i profinjenim govorom jezgrovito je iznijela uspjehe organizacije dana Adventa.

Istovremeno čovjeku prođu mislima slike Adventa u Župi. Pripreme su u tijeku, a započele su i neke aktivnosti. Jutros je, primjerice, pošegano 5 grana na stablu uz caffee bar Lunu kako bi se postavila ukrasna višekraka zvijezda, uz JTC su osvanule iste ili slične zvijezde, bor i palma u Mlinima konačno su dobili svoj svečarski izgled, a na Trgovištu koje je konačno zaživjelo svoj urbani život spremna je oglasna ploča Turističke zajednice na kojoj će biti oglašen program Adventskih zbivanja. Predviđa se gostovanje poznatih pop i rock orkestara i postavljanje kućica sa suvenirima i gastronomskom ponudom. Šuška se i o dočeku Nove godine na otvorenom pod nazivom “Po Župi nam misečina pala”.

U Konzumu uz prigodnu glazbu i stihove “Radujte se narodi kad čujete glas …” ljubazni vas mesar pita hoćete li svinjski kare ili marinirani svinjski vrat.

Uživajte !

Odgovori