Ladice i podobnost

NINO RASPUDIĆ u kolumni Večernjeg lista:

“Izgleda kako je već odavno osnovni preduvjet za napredovanje u hrvatskoj političkoj “eliti” to da ti imaju nešto u ladici. Čovjek s greškom, s mrljom, već samim time što je ucjenjiv dovoljno je kvalificiran za visoku politiku. Njega po potrebi imaš za što uhvatiti, pa se, samo naizgled paradoksalno, na njega možeš uvijek i osloniti.

A ne kao oni bez glave i repova, golje o kojima u ladici DORH-a nema ništa. Takve je u napredovanju bolje stopirati na vrijeme. Za ladicu nikada nije kasno. Može se otvoriti i nakon sedam i nakon 27 godina. Još je najbolje kad mu je samo malo provjetriš, odškrineš tek toliko da malo dima iz ladice zasmrdi u medije, samo da ga podsjetiš što sve imaš. Onda tek bude kuš i poslušan, iz straha da se ladica ne bi otvorila do kraja.”

*****

Pa koje ovo ima veze sa Župom danas, upitati će se slučajni čitatelj ove marginalne internetske stranice?

Ima, ima. I te kako ima. Jer krojenje naše budućnosti i sudbine ovoga nekada lijepoga kraja ovisi o “povremenom provjetravanju ladica”. A ladice se mogu otvoriti i više ne zatvoriti da “dim” zauvijek nestane.

Nameće se pitanje tko osim DORH-a ima ovlasti ladice otvoriti? Pretpostavljam da su to izabrani predstavnici naroda koji sjede za ovalnim stolom Općinskog vijeća. Mogli bi ako ih se nema za što uhvatiti.

Odgovori