Kako Turistički ured TZOŽD ispunjava svoje zadaće

Jednom rečenicom i jednom slikom o TURISTIČKOM UREDU TZOŽD može se puno toga reći.

UGRADILI SMO LANČANE BARIJERE ZA ZAŠTITU PARKINGA KOJI JE U VLASNIŠTVU TURISTIČKE ZAJEDNICE

(stoji u točki 4. financijskog izvješća za 2017. godinu – https://www.dubrovnik-riviera.hr/…/dokumenti/2_redovita_sku… kojega preporučamo kao vrlo zanimljivo i korisno štivo).

Lako bi bilo da su ugrađene barijere samo za parking ispred zgrade na kojemu se ističe natpis: PARKING – Isključivo za klijente turističke zajednice. Barijere su postavljene na različitim razinama upravljanja, odlučivanja i djelovanja Ureda kojemu je povjerena vrlo odgovorna zadaća u najvažnijoj grani gospodarstva oko koje se sve u Župi vrti. Najveća je barijera Zakon o TZ (152/2008) koji je uspostavio sustav vladavine i odlučivanja po osnovi financijskih efekata, a ne po znanju, iskustvima i sposobnostima turističkih subjekata.

Do zgrade Turističkog ureda stići ćemo pješke, a možemo parkirati i u Konzuma što je nama domaćima poznato. Malo je problem ciljanom KLIJENTU, a to je gost kojemu treba smještaj, neka informacija, promidžbeni materijal ili nešto treće. Svrha je dakle “lančane barijere” osigurati parking zaposlenima jer su parking koristili posjetitelji SUB CITY i okolnih kafića. Sama zgrada Ureda je prekrasna kamena građevina uređena na zavidnoj razini. Kameni pult, zidovi, pod, namještaj u kancelarijama, cvijeće, slike i sve ostalo pokazivaju da TZOŽD ubire od turizma velika sredstva. Možemo biti ponosni na izgled zgrade, okoliša i interijera koji predstavljaju turizam naše općine. Stalno se ulažu nova sredstva u obnovu zgrade ali i namještaja pa je tako lani nabavljena uredska fotelja u vrijednosti od 1.690 kn (točka 2.5.1.)
U Turističkom uredu rade 3 stalno zaposlena te 1 osoba koja radi u sezoni. Našu turističku zajednicu taj je rad u 2017. godini koštao 560.573,31 kn (izvor: Financijsko izvjeće TZOŽD za 2017.)

Odgovori